Ericsson och ZTE i samarbete

Ericsson och ZTE ska påbörja att nära tekniskt samarbete för ett leverera td-scdma lösningar till Kina. Dessutom öppnar Ericsson ett forsknings- och utvecklingscenter i Kina kring td-scdma.

Ericsson och ZTE ska påbörja ett nära tekniskt samarbete inom td-scdma området. Enligt avtalet kommer Ericsson på OEM basis att integrera ZTEs td-scdma Nod B i sitt radioaccessnät, inklusive hård- och mjukvara. Bägge parter kommer också att delta tillsammans i td-scdma försöken i Kina.

Ericsson kommer också att öppna ett nytt center för forskning och utveckling i Nanjing, Kina, för att fokusera på utvecklingen av td-scdma-produkter. FoU-centrat förväntas ha 50 anställda initialt.

– Med det här nya FoU-centrat tar vi ytterligare ett steg för att adressera en lokal marknads specifika krav. Vi blir bättre positionerade för att dra fördel av de enorma möjligheter som den kinesiska, snabbväxande telekommarknaden erbjuder, säger Dan Redin, teknikchef, Ericsson Större Kina.

Sedan årtionden tillbaka har Ericsson initierat FoU i Kina inom radionätverk, kärnnät och servicenät. Ericsson har i dag FoU centra i flera större kinesiska städer som Beijing, Guangzhou, Shanghai, Nanjing, Qingdao and Chengdu.

Td-scdma är den kinesiska varianten av 3g.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.