Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Ericsson: ”Öppenhet är grunden till det mobila miraklet”

5g Ett öppet labb för samarbete. Nu har Ericsson lanserat en plats där man tillsammans med kunder och ekosystem-partners ska driva på 5g-utvecklingen.

Ericsson: ”Öppenhet är grunden till det mobila miraklet”

När det kommer till 5g-utvecklingen så har samarbete beskrivits som en viktig faktor. Detta inte minst för att man i partnerskap ska kunna bygga upp ett ekosystem av tjänster för att verkligen kunna utnyttja fördelarna som den senaste generationen av radioteknik för med sig.

Och i ljuset av detta har Ericsson nu öppnat sitt ”Open Lab”. Detta i form av dels ett fysiskt labb i Ottawa, men även en virtuell representation av detta. Här är det tänkt att man ska kunna samarbeta och innovera med med andra Moln RAN-kunder samt aktörer inom ekosystemet.

Ska skapa möjligheter

Så vad sak labbet utveckla? Det är en öppen fråga, Ericsson ser bara till att kratta manegen och stå för markservice – sedan är det upp till var och en att försöka utveckla sina användningsområden. Visst, kommer Ericsson vara villig att hjälpa till, men i grund och botten handlar det om att skapa möjligheter.

Vidare är teknikjätten tydlig med att labbet inte är begränsat till att enbart använda den egna molninfrastrukturen och RAN-mjukvaran. Man kommer att fostra en samarbetsvilja inom flera områden där andras teknik ska användas. Bland annat anges KDDI, Orange, Softbank, Turkcell, Intel, NVIDIA; Red Hat samt Wind River.
– Öppenhet är grunden till det modern mobila miraklet som binder samman mer än åtta miljarder enheter i dag i en global standard. Med Ericsson Open Labb så bjuder vi in våra kunder och parters att tillsammans utveckla och ta fram nya molninnovationer för 5g, säger Fredrik Jejdling, ansvarig för Business Area Networks på Ericsson.

Vid det fysiska labbet i Ottawa kommer man ha 100 MHz spektrum inom ”mid band” (någonstans inom frekvensen 2- och 6 GHz) inomhus samt ungefär 60 MHz för inom/utomhusbruk. Detta för att partners ska kunna ska och testa moln RAN funktionalitet baserat på sitt eget spektrumutrymme.

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation.
Just nu begränsat erbjudande!