Ericsson lanserar nyhet för realtidsupplevelser i 5g

5g En ”verktygslåda” som ska ge konstant låg fördröjning och hög pålitlighet i 5g-näten. Nu har Ericsson lanserat en lösning som på allvar ska kunna användas för fjärrautomation och moln-gaming.

Ericsson lanserar nyhet för realtidsupplevelser i 5g

När vi pratar om möjligheterna med 5g är ett av de stora löftena låg fördröjning och enorm robusthet. Saker som möjliggör att man kan fjärrstyra maskiner och fordon, eller för den delen kunna köra riktigt tunga applikationer över molnet.

Och nu har Ericsson lanserat vad de beskriver som en end-to-end-lösning för detta. Företaget kallar det för ”Time-Critical Communications” och det ska nu ge nätägare stora möjligheter att utveckla sin 5g-affär.

Ger rätt verktyg

Ett exempel som Ericsson lyfter fram är att de runt 2,5 miljarder mobilspelarna världen över med deras lösning kan njuta av snabba spel utan fördröjning. Därtill så kan utvecklare se till att börja ta fram riktigt spännande lösningar för AR/VR. Men det är inte bara spelandet som gynnas. Nej, självklart kan även butiker, byggbolag och industrier dra nytta av den nya lösningen.
– Ericsson fortsättare att introducera innovativa 5g-lösningar för att driva på den globala 5g-vågen. Nu tar vi 5g till nästa nivå med Time-Critical Communication, en lösning som ger våra kunder rätt verktyg för att bredda sitt utbud till kunder, företag och publik sektor samt för att kunna tjäna pengar på 5g effektivt, säger Per Narvinger, ansvarig för nätverk på Ericsson.

Många nya användningsområden inom uppkoppling och digitalisering är i sin natur tidskritiska och kräver garanterad låg fördröjning samt robust prestanda. Enligt Ericsson har det här varit ett problem att leverera hittills, men att den nya lösningen verkligen blir en nyckel till att låsa upp 5g:s potential.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.