Ericsson: Så snabbt växer antalet 5g-abonnemang

5g Antalet 5g-abonnemang börja växa allt snabbare. Det visar Ericssons senaste mobility report.

Ericsson: Så snabbt växer antalet 5g-abonnemang

Under andra kvartalet 2023 kom det globala antalet 5g-abonnemang nästan upp i 1,3 miljarder. Drygt 260 mobiloperatörer världen över har lanserat kommersiella 5g-tjänster och ungefär 35 stycken har lanserat 5g standalone.

Tillväxten av mobilabonnemang drivs framförallt av den indiska marknaden. Där sju miljoner nya 5g-abonnemang tecknades under det andra kvartalet i år. I Kina och USA var siffran fem respektive tre miljoner.

5g utgör en så länge en ganska liten del av den stora mobilabonnemangskakan. Under andra kvartalet 2023 var det totala antalet mobilabonnemang i världen 8,3 miljarder, det innebär ett nettotillskott på 40 miljoner abonnemang under kvartalet. Antalet unika mobilabonnenter är 6,1 miljarder.

Antalet mobila bredbandsabonnemang växte med cirka 100 miljoner under kvartalet och uppgick till 7,4 miljarder, en ökning med fem procent jämfört med föregående år. Mobilt bredband står nu för 88 procent av alla mobilabonnemang.

4g-abonnemangen ökade med 11 miljoner, totalt cirka 5,2 miljarder och representerar 62 procent av alla mobilabonnemang.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.