Ericsson säger upp 1000

Telekomjätten Ericsson tänker minska sina anställda med omkring 1000 personer. Det är konsekvensen av ett sämre resultat än väntat i företagets senaste kvartalsrapport.

Den senaste kvartalsrapporten från Ericsson visar på ett något sämre resultat än väntat. Samtidigt meddelar företaget att man kommer att minska sina anställda med 1000 personer i Sverige. Så långt som det är möjligt ska nedskärningarna ske på frivillig basis.

Ericssons vd Carl-Henric Svanberg flaggade redan tidigare för en svag avslutning på året, men resultatet var aningen lägre än analytikerna trott. 7,6 miljarder var vinsten före skatt, jämfört med 12,2 miljarder samma period året innan. Reuters hade tidigare sammanställt förväntningarna till 7,9 miljarder. Omsättning under fjärde kvartalet 2007 ökade något till 54,5 miljarder från 54,2 miljarder samma period året före.

Svag tillväxt

Ericsson tror inte på någon stark tillväxt på mobilmarknaden under 2008 men de professionella tjänsterna tros fortsätta öka. Man ser även en erosion inom nätverksområdet, vilket beror på att nysatsningar på växande marknader inledningsvis ger låga marginaler, samtidigt som de mer mogna marknaderna inte expanderar lika snabbt som tidigare.

– Vi har stadigt förbättrat vår ledande position och marknadsandelar på en allt svårare marknad. Vår ambition är att fortsätta göra så, oavsett hur marknaden svänger, säger Carl-Henric Svanberg, vd för Ericsson.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.