Ericsson säkrar tysk investering i 6g-forskning

6g Tyska staten kommer att finansiera Ericsson-forskning under fem års tid.

Ericsson säkrar tysk investering i 6g-forskning

Ericssons deltagande i det europeiska 6g-forskningsprojektet IPCEI-ME/CT kommer att finansieras av den tyska staten under fem års tid. Det står klart sedan en avsiktsförklaring undertecknats.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Telekom idag premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Tillgång till vår digitala Premium-tjänst om professionell kommunikation.
  • Nischade nyhetsbrev för Professional och Contact Center.
  • Få tillgång till alla avsnitt i vår utbildnings-tv om Teams-telefoni, SD-Wan och Chattbotar.
  • Sex papperstidningar om året med tydligt fokus på Telekom-branschens viktigaste frågor.
Redan prenumerant?

Ericsson bedriver forskning i den tyska staden Rosenheim, där man har ett centrum för forskning och utveckling som lyder under Ericsson Antenna Technology. Forskningen ska fokusera på elektronik och kommunikationsteknik för användning i den energieffektiva mimo-radio-utrustning, som kommer att användas i kommande generationers 6g-nätverk.

– Införandet av 5g-standarden öppnade för en mängd nya applikationer bortom röst- och mobildatatjänster. Kommande 6g-mobilnät måste möta den ständigt ökande efterfrågan på kommunikation inom områden som människa-till-människa, människa-till-maskin och maskin-till-maskin på ett energieffektivt sätt, säger Freddie Södergren, teknik- och strategichef på Ericsson Networks i ett uttalande.

Projektet har initierats av 14 olika EU-länder som kommer att tillföra drygt åtta miljarder euro i offentlig finansiering. Tanken är att Europa ska ligga så långt fram som möjligt när det gäller den senaste halvledartekniken samtidigt som man bygger upp ett starkt ekosystem. Ericsson är endast ett av 56 utvalda företag som kommer att ingå i samarbetet.

Hållbarhet är en viktig del av IPCEI ME/CT – flera delprojekt fokuserar på att ta fram resurssnåla och energieffektiva system och tillverkningsmetoder.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.