Ericsson säljer IoT-verksamhet till Aeris

IoT Amerikansk IoT-jätte tar över verksamheten inom internet of things och uppkopplade fordon.

Ericsson säljer IoT-verksamhet till Aeris

Amerikanska Aeris tar över Ericssons verksamheter inom uppkopplade fordon och internet of things, vilka går under namnen Connected vehicle cloud respektive IoT Accelerator. Båda dessa verksamheter har varit förlustbringande men har stora kundbaser. Enbart Connected vehicle cloud hanterar omkring sex miljoner uppkopplade fordon i 180 länder.

Affären väntas slutföras under det första kvartalet nästa år och innebär en engångskostnad för Ericsson på 1,1 miljarder kronor. I samband med köpet kommer Ericsson-anställda som arbetar med IoT att gå över till Aeris, men det framgår inte hur många det är som berörs.

För Aeris del innebär affären att man blir marknadsledande på IoT-området och att man kan dra nytta av starka synergieffekter som också kan leda till nya intäktsströmmar för operatörerna.

Aeris Communications har sitt huvudkontor i San Jose, Kalifornien, och grundades 1996. Ericsson kommer att bli minoritetsägare i bolaget när affären väl är genomförd och i ett pressmeddelande framgår att den kombinerade IoT-plattformen kommer att användas för att koppla upp över 100 miljoner enheter i 190 länder.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.