Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Ericsson ska fixa volte till Telenor

Mobilnät Telenor har gett Ericsson i uppdrag att leverera utrustning för en uppgradering av operatörens svenska mobilnät. Bland annat innebär det satsningar på volte och vowifi.

Uppgraderingen av Telenors svenska corenät inleds under tredje kvartalet 2015– Ericsson ska leverera och implementera utrustning och tjänster som möjliggör 4g-samtal (volte) och samtal över wifi. Med samtal över wifi beskrivs det bland annat som att kunder som bor i hem med dålig täckning ska kunna använda en egen accesspunkt för att kunna ringa med Telenor.

– Ericssons omfattande portfölj och expertis kommer att bli en stor tillgång för oss när vi uppgraderar corenätet. Flexibiliteten och skalbarheten i de tjänster som sjösätts är precis lika viktiga som prestanda, säger Stefan Jäverbring, cto på Telenor i en kommentar.

Ericsson har också gjort klart att arbetet inte ska påverka kunderna, utan att tjänsterna ska kunna användas opåverkat under uppgraderingsarbetet. Avtalet sträcker sig över fem år.

Tidigare har Telia aviserat planer på att lansera volte-tjänster nästa år. Tele2 har också visat intresse för volte och genomfört tester tidigare.

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation och telekombranschen.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter