Ericsson sköter nätet åt Deutche Telekom

Med ett nytt sexårigt avtal går Ericsson och Deutche Telekom in i ett strategiskt partnerskap. Ericsson ska driva och underhålla T-coms mikrovågsnätverk i Tyskland som del av ett managed service kontrakt

Serviceavtalet mellan de två giganterna innebär att Ericsson tar över hela ansvaret för Deutche Telekoms (T-com) mikrovågsbaserade nätverk inklusive planering, service i fält och utbyggnad. Dessutom tar Ericsson över T-coms tillgångar inom mikrovågsteknologin och cirka 200 anställda som arbetar inom området.

– Detta avtal lägger grunden för vår strategi att göra managed services till ett tillväxtområde även i Tyskland, säger Hans Vestberg ansvarig för global services på Ericsson. Vi känner tillförsikt att vi kan minska kostnaderna samtidigt som vi behåller en hög nätverkskvalitet för vår kund och att vi kan öka lönsamheten i driften av mikrovågsnätverket framöver genom att få in fler kunder på nätverket.

Deutche Telekom kommer att köpa nätverkskapacitet av Ericsson som en del av service kontraktet.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.