Ericsson släpper 4g-gateway för företag

I USA har Ericsson tillsammans med operatören Verizon lanserat en allt i ett lösning med inbyggd telefonväxel, router och trådlöst nätverk – allt uppkopplat till nätet via 4g.

Ericsson släpper 
4g-gateway för företag

Ericsson Converged Workspace som produkten kallas är tänkt för mindre företag, tillfälliga arbetsplatser eller katastrofsituationer där en fast nätförbindelse antingen är för dyrt eller inte finns att tillgå. I samma låda trängs en Asterisk-baserad pbx, en mobilgateway för röstsamtalen, brandvägg, modem för lte och en basstation för wifi.

Priset ska enligt uppgift hamna någon stans kring 3 500 dollar. Det är med andra ord ingen riktig budgetlösning men uppges ändå vara konkurrenskraftigt jämfört med att plocka ihop motsvarande funktioner med separata produkter.

Upp till 36 anknytningar och 8 samtidiga samtal ska växeln klara av att hantera.

Den version av Ericsson Converged Workspace som Verizon kommer att sälja är anpassad för att också fungera med deras 3g-nät som bygger på cdma-teknik. Men en version för hspa som vi använder i Sverige finns också i produktfamiljen. Mer osäkert är om det finns stöd för de 4g-frekvenser som används här.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.