Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Ericsson släpper webrtc-teknik fri

Telefoni Källkoden för Ericssons webrtc-kompatibla webbläsare Bowser blir tillsammans med det underliggande ramverket Open Webrtc fri att använda. Förhoppningen är att det ska ge mer fart åt utvecklingen av nya tillämpningar.

Ericssons experimentella webbläsare togs fram för att vara testbänk för webrtc-tillämpningar i mobilen. Men tidigare i år bestämde sig telekomjätten för att avsluta utvecklingen och Bowser plockades bort från Google Play och Apple Appstore. Dessvärre finns det ännu ingen annan webbläsare för Ios som har stöd för webrtc, tekniken som gör det möjligt att kommunicera med ljud och bild utan hjälp av plug-ins. För att göra det möjligt för fler att driva på utvecklingen har Ericsson nu valt att släppa källkoden till Bowser fri. Företaget har också inlett processen med att åter göra webbläsaren tillgänglig på appstore, även om den ännu inte går att ladda ner.

Samtidigt med Bowser blir också det bakomliggande ramverket Open Webrtc öppen källkod. Målsättningen med att släppa koden fri är att utvecklingstakten av webrtc-tillämpningar ska öka.

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation och telekombranschen.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter