Ericsson ställer in MWC Barcelona – fruktar viruset

Med coronaviruset löst i Europa känner bolaget att man inte kan garantera de anställdas säkerhet. Därför väljer Ericsson att hoppa över MWC Barcelona 2020.

Ericsson ställer in MWC Barcelona – fruktar viruset

GSMA sägs ha vidtagit åtgärder som ska minska risken för att deltagare och besökare vid Mobile World Congress exponeras för coronaviruset. Ericsson känner dock att de inte vågar riskera konsekvenserna av sjukdomsfall till följd av medverkan i Barcelona – och nu ”tar de sin Mats ur skolan”.

– Hälsan och säkerheten för våra anställda, kunder och andra intressenter är vår högsta prioritet. Det här är inte ett beslut som har varit lätt för oss att fatta. För vi såg fram emot att få visa upp våra senaste innovationer på MVC i Barcelona. Det är väldigt olyckligt, men vi tror bestämt att det mest ansvarstagande företagsbeslutet är att vi drar oss ur från vårt deltagandet i det här årets evenemang, säger Börje Ekholm, vd för Ericsson.

Ersätts av Ericsson Unboxed

Istället kommer de visa upp sina innovationer och nyheter i bolagets produktportfölj vid en rad lokala visningar på olika marknader, som de kommer kalla ”Ericsson Unboxed”.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.