Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Ericsson stämmer Sendo för intrång

Ericsson drar den brittiska mobiltillverkaren Sendo inför domstol. Mobiljätten hävdar att Sendo använder deras gsm- och gprs-teknik utan att betala för det och vill stoppa försäljningen av mobilerna. Anklagelserna gäller patentintrång.

Ericsson stämmer 
Sendo för intrång

Ericsson stämmer Sendo för patentintrång i ett antal olika länder. De hoppas att domstolsförelägganden ska sätta stopp för Sendos försäljning och marknadsföring av de aktuella mobilerna och dessutom ge Ericsson ekonomisk ersättning.

– Vi tror att Sendo använder Ericssons patenterade teknik, men de har fram till idag inte skrivit på ett licensavtal med oss. Under de förutsättningarna har vi inget annat val än att ta Sendo till domstol, säger Kasim Alfalahi, vice president patent licensing hos Ericsson.

Vill ha kompensation

Han pekar på att en majoritet av de företag som tillverkar gsm/gprs-mobiler ingår i Ericsson program för patentlicensiering och betalar avgifter för det.

– Allt vi önskar är att de företag som använder teknik utvecklad av Ericsson också kompenserar oss för det, på samma sätt som vi är beredda att kompensera andra för att få använda deras teknik, säger Kasim Alfalahi.

Sendo har hittills inte kommenterat Ericssons anklagelser.

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter