Ericsson startar ”Garage” i Afrika och Mellanöstern

Ericsson Ericsson Garage är en innovationsinkubator inspirerad av startups.
Nu har teknikjätten bestämt sig för att expandera programmet till Afrika och Mellanöstern.

Ericsson startar ”Garage” i Afrika och Mellanöstern

Det är nu ett tag sedan som Ericsson startade upp Garage-projektet. Ett projekt vars huvudsyfte är att på ett effektivt sätt snabbt få fram nya produkter. Inspirationen hämtades från slimmade startups och deras sätt att lyckas utan att ha otroliga budgetar eller tillgångar.

Garage-teamen jobbar därför med korta utvecklingscykler, i nära dialog med kunder, användare och partners. På så sätt kan man hela tiden få snabba förbättringar som innebär att slutprodukten faktiskt fyller kundbehoven.

Finns på tre kontinenter

Det startade i Kista men har redan spridits till övriga Sverige, Europa, Kanada och Kina. Nu kommer även Mellanöstern och Afrika att få egna Garage-lag.

– Ericsson Garage ger en plattform för innovation som stödjer startups och accelererar utvecklingen av nya affärsidéer. Den här öppna modellen kommer säkra maximal korsbefruktning av nytt tänkande och ge inspiration till lokala talanger, säger Rafiah Ibrahim, Ericssons chef för Mellanöstern och Afrika.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.