Ericsson stuvar om – hon blir ny kundchef för Norden och Centraleuropa

Nytt jobb Nora Wahby har genom åren haft flera tunga chefsbefattningar hos Ericsson. I höst tar hon över rollen som chef för kundenheten i Norden och Centraleuropa.

Ericsson stuvar om – hon blir ny kundchef för Norden och Centraleuropa

Från och med den 1 september 2023 tar Nora Wahby över tjänsten som chef för kundenheten Norden och Centraleuropa för Ericsson. Hon kommer att vara baserad i Sverige och leda verksamheten med över 100 kunder i 16 länder i Norden, Baltikum och Centraleuropa.

Nora Wahby är en riktig Ericsson-veteran och har jobbat i olika roller inom bolaget sedan 2001. Hon har tidigare haft flera olika chefsbefattningar inom bolagets afrikanska verksamhet. Närmast kommer hon från rollen som vice vd och chef för kundenheten i Västafrika och Marocko.

– Innovation har alltid varit kärnan i Ericsson, och vi har alltid format framtiden för kommunikation. För mig personligen är det superviktigt att även förmedla detta till våra kunder, och positionera oss som innovationsledare och därmed bygga ett starkt partnerskap som pionjärer, säger Nora Wahby i en kommentar.

Kundenheten för Norden och Centraleuropa består av ett dedikerat team på över 1 400 Ericsson-anställda som levererar service och support till några av Ericssons nyckelkunder exempelvis Telia, Telenor, TDC och Cellnex.

Hennes företrädare Daniel Ode har parallellt med sitt uppdrag som tillförordnad chef för kundenheten varit chef för GCU Telia Company (Global Customer Unit). Från och med september kommer han att arbeta på heltid med den rollen.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.