Ericsson väljer Estland för nytt Europa-center

branschen Utveckling, tillverkning och lagerhållning samlas i en ny ”smart hub” som placeras utanför Tallinn.

Ericsson väljer Estland för nytt Europa-center

Ericsson har redan fler än 2200 anställda i Estland och nu väljer man landet som plats för en ny “smart hub” där fyra, tidigare separata enheter samlas i ett center för tillverkning och utveckling.

Anläggningen byggs i området Ülemiste City i Tallinn och kommer att ha en yta på totalt 50 000 kvadratmeter när den är helt färdigställd i början av 2026. Enligt Ericsson kommer anläggningen bli platsen för samarbeten där man tar fram nya ekosystem och tillverkningsmetoder inom trådlös teknik.

Hållbarhet lyfts fram som en viktig anledning till att man bygger denna nya anläggning eftersom det kommer bidra till minskade utsläpp och hjälpa Ericsson att nå sina hållbarhetsmål. Man räknar med att koldioxidutsläppen i Estland minskar med omkring 70 procent som en följd av byggnationen.

Även om Ericssons dotterbolag i Estland har skrivit under ett avtal om att förvärva den mark där anläggningen ska byggas så återstår en hel del arbete. Det dröjer till det fjärde kvartalet 2024 innan köpet fullbordas helt.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.