Ericsson vill koppla upp din dator till 5g-nätet

5g Sömlös övergång mellan olika 5g-nätverk ska underlätta arbete i hybridkontoret enligt Ericsson och Telia.

Ericsson vill koppla upp din dator till 5g-nätet

En del moderna, bärbara datorer med operativsystemet Windows 11 har inbyggd funktionalitet för att ansluta till ett 5g-nätverk. Det har Ericsson nu dragit nytta av i ett testprojekt som man driver tillsammans med Telia, T-Mobile, Microsoft, Thales och Softbank.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Telekom idag premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Tillgång till vår digitala Premium-tjänst om professionell kommunikation.
  • Nischade nyhetsbrev för Professional och Contact Center.
  • Få tillgång till alla avsnitt i vår utbildnings-tv om Teams-telefoni, SD-Wan och Chattbotar.
  • Sex papperstidningar om året med tydligt fokus på Telekom-branschens viktigaste frågor.
Redan prenumerant?

Genom att förse datorerna med flera esim och funktionalitet för automatisk växling mellan dessa kan de vara ständigt uppkopplade till internet, oavsett om man som användare befinner sig på kontoret, på ett möte på stan eller är på affärsresa i ett annat land.

Testprojektet genomförs på tre olika kontinenter och tanken är att centraliserad styrning, som genomförs med hjälp av molntjänster, ska kunna leda till att all it-infrastruktur som befinner sig onprem ska kunna rationaliseras bort. Det leder i sin tur både till flexiblare arbetsmijlöer och mer hållbar it-drift.

Teknikplattformen, som kallas Ericsson Virtual Cellular Network (EVCN), innebär att ett flertal esim-profiler kan laddas ned och aktiveras av en central administratör på företaget. Det innebär att man har full kontroll på vilka 5g-nätverk de anställda kan koppla upp sig mot utan att slutanvändaren behöver tänka på något annat än att använda sin dator i det dagliga arbetet.

– Vi ser ett ökande kundbehov av att minska komplexiteten i den interna infrastrukturen. Standardiserad 5g-teknik erbjuder oöverträffad tjänstekvalitet med heltäckande uppkoppling som stödjer nya användarbehov vid arbete på kontoret, hemma och i rörelse, säger Magnus Leonhardt, strategi- och innovationschef på Telia i ett uttalande.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.