Ericsson vill ta täten i open ran-utvecklingen

mobilnät Den svenska telekomjätten ser stora möjligheter i den molnbaserade och öppna nätverksarkitekturen och ligger långt framme med förberedelserna.

Ericsson vill ta täten i open ran-utvecklingen

Open ran (open radio access network) är en öppen standard för trådlösa nätverk som bygger på virtualisering och öppna protokoll, något som bland annat gör det möjligt att blanda komponenter från olika tillverkare.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Telekom idag premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Tillgång till vår digitala Premium-tjänst om professionell kommunikation.
  • Nischade nyhetsbrev för Professional och Contact Center.
  • Få tillgång till alla avsnitt i vår utbildnings-tv om Teams-telefoni, SD-Wan och Chattbotar.
  • Sex papperstidningar om året med tydligt fokus på Telekom-branschens viktigaste frågor.
Redan prenumerant?

Flera av de ledande tillverkarna av utrustning för mobilnäten har visat stort intresse för open ran, däribland Ericsson, och nu meddelar den svenska telekomjätten att man vill ta täten i industrialiseringen av open ran och hjälpa sina kunder att dra nytta av fördelarna med en molnbaserad och öppen nätverksarkitektur.

Ericsson har en ledande position i organisationen O-RAN Alliance, som grundades 2018, och har enligt egen utsago redan driftsatt över en miljon radioenheter som kan användas med kommande generationers open fronthaul-teknik. Från och med nästa år kommer man stödja open ran i sin Cloud RAN-portfölj.

– Vi tror att den största revolutionen inom framtida mobila nätverk är införandet av molnbaserade öppna nätverk, vilket möjliggör en övergång till helt programmerbara mobila nätverk. Vi möjliggör ett öppet och växande ekosystem för innovation tillsammans med våra kunder och partner, säger Fredrik Jejdling, som är ansvarig för nätverksprodukter på Ericsson.

Enligt Ericsson kommer open ran spela en viktig roll för att bygga framtidens mobila nätverk, som ska bli mer driftsäkra, intelligenta, öppna och hållbara.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.