Ericsson vinner nya kontrakt

En av Latinamerikas största teleoperatörer har gett Ericsson uppdraget att uppgradera operatörens fasta nät i El Salvador. Detta är det andra kontraktet som Ericsson fått på växellösning för andra generationens nät i Centralamerika.

Enligt kontraktet ska Ericsson uppgradera America Movils (AMX) kärnnät från kretskopplad teknologi baserad på AXE-10, till en framtidssäker ip-baserad lösning. Detta innebär att AMX kan utveckla sitt nuvarande nät till nästa generations nätverk.

Andra kontraktet

Det nya nätet kan bära stora och växande volymer av både data och rösttrafik och möjliggör integration av traditionell fast telefoni med ip-baserad bredbandstrafik på samma nät. AMX kommer att lansera den nya lösningen under tredje kvartalet 2005. Något ordervärde framgår inte av pressmeddelandet.

Detta är det andra kontraktet för Ericsson Telephony Softswitch som Ericsson vunnit i Centralamerika. Förra året vann Ericsson ett kontrakt för en liknande lösning i Guatemala, även då för operatören AMX.

Sri Lanka-kontrakt

Ericsson har även fått en order av Mobitel för utbyggnad av gsm-nätet i Sri Lanka. Kontraktet gäller gsm 900, gprs och edge där Ericsson ska levera utrustning till både kärnnät och radionät. Satsningen på gsm 900, tillsammans med det tidigare 1800-nätet gör det möjligt för Mobitel att mer än dubbla sin nätverkskapacitet. Ericsson var också leverantör i samband med att Mobitel byggde upp sitt nät och lanserade mobiltjänster år 2002.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.