Ericssons hsdpa-plattform kommer i mobiler nästa år

Nu finns förutsättningar för hsdpa som en massmarknadstjänst, menar Ericsson, som just har börjat leverera plattformar för hsdpa-mobiler.
– Vi förväntar oss att kommersiella telefoner som använder de här plattformarna lanseras tidigt 2007, säger Jörgen Lantto på Ericsson Mobile Platforms.

Enligt Ericsson är U350 och U360 de minsta och mest kraftfulla hsdpa-edge-plattformarna hittills. De ska göra det möjligt att ladda ner data med 3,6 Mbit/s till mobilen, men stödjer också krävande multimediafunktioner, som qvga-skärmar och 3d-grafik, och högkvalitativ musiklyssning.

Skillnaden mellan de båda plattformarna är att U350 har fyrbands-edge och ett band för hsdpa, medan U360 även kan bjuda på trippelbands-hsdpa. Referensdesignen för dessa levereras redan till kunder.

– Mobiltillverkare som använder vår existerande lösning kommer att kunna återanvända applikationsmjukvara och snabbt integrera hsdpa in i telefoner, säger Jörgen Lantto, strategisk produktchef på Ericsson Mobile Platforms.

Hsdpa-mobiler har redan visats upp från flera tillverkare, bland andra Benq-Siemens.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.