Ericssons nya hspa-plattform ute ett år innan tidplanen

Ericsson har täckt av sin U335 wcdma mobilplattform.
Med sjösättningen kommer Ericsson ut med en hspa-plattform som med sitt pris riktar in sig på multimediamobiler för masskonsumtion, och man gör det ett år innan den ursprungliga tidsplanen

Ericsson mobilplattform U335 har höghastighetsuppkoppling och multimediafunktioner på en prisnivå som ska passa marknadens behov av billigare multimediamobiler, som klarar alla nya tillgängliga multimediatjänster. Den nya plattformen är enligt Ericsson den första som gör hspa tillgängligt för alla segment på marknaden.

– Tillgången till mobil-tv genom mbms, dvb-h och unicast tillsammans med fantastisk kapacitet för bild, video och musik i ett kostnadseffektivt paket, gör att vi förväntar oss att flera konsumentmodeller byggs runt denna plattform, säger Robert Puskaric chef för Ericsson mobilplattform-enhet.

Minus ett år

Den nya plattformen förväntas bli Ericssons nya flaggskepp med sina tv- och multimediafunktioner, och de första produkterna med U335 inom sig ska börja flöda ut på marknaden under andra hälften av 2008.

Plattformen är inte bara en teknisk framgång för Ericsson utan även ett tecken på flexibilitet att anpassa sig efter marknadens behov, då den kommer ut ett år innan planerat.

– Genom vår tekniska kompetens och vårt djupa förståelse av telefoner och konsumenternas behov, har vi idag lanserat en plattform som ger konsumenterna möjlighet att njuta av de innovativa multimedia tjänsterna, säger Jan Wäreby chef för Ericsson multimedia business.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.