Ericssons 5g-nyhet – en lätt tungviktare

5g En ny generation radio som kompletterar massive MIMO-portföljen. Nu har Ericsson lanserat Air 3268 som ska göra jobbet med 5g-utrullningen enklare och mer effektivt.

Ericssons 5g-nyhet – en lätt tungviktare

Mindre och lättare, det är huvudingredienserna för Ericssons senaste radio-enhet. Med en volym på 23 liter och en vikt på 12 kg är Air 3268 inte bara den minsta, det är även den lättaste radion i sitt segment. Och att den väger 40 procent mindre än tidigare generation gör att den blir lättare att installera – oavsett om det är i torn eller på väggar.

Vidare har enheten 200 W uteffekt, 32 antenner samt passiv kylning. Därtill så ska den vara tio procent mer energieffektiv – så det är uppgradering på alla plan.

Ericsson anger att de utvecklat radion i samarbete med BT för att adressera några av 5g-utmaningarna.

Så vad är då dessa, jo att produkterna är mindre än halva storleken samt snudd på halva vikten gör att de inte har samma vinfång och kräver samma installation. Något som bland annat innebär att man kan installera den på nya ställen. För BT var det även viktigt att energieffektiviteten förbättrades.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.