Erik Sparre ny vd på LIP

Erik Sparre blir ny vd för Lundbaserade ip-telefontillverkaren LIP. Avgående vd:n menar att företaget nu mognat och lämnat uppstartfasen.

Erik Sparre ny vd på LIP

Erik Sparre blir ny vd för LIP – Lund IP Products. Avgående Lena Wittbjer fortsätter arbetet hos LIP på styrelsenivå, samtidigt som företaget dessutom inom kort släpper en ny ljudplattform. Erik Sparre har närmast arbetat med det egna konsultbolaget, men har bakgrund från Sonyericsson, Anoto och Ericsson Mobile Communications.

– Det här är en spännande utmaning som jag ser fram emot. LIP är ett bolag som på rekordtid åstadkommit mycket, säger Erik Sparre.

Lundbaserade LIP började nyligen sälja sin första wifi-telefon TA100, som möjliggör ip-telefoni över trådlösa nätverk. Inom kort kompletterar man detta med Ears by LIP, en ny ljudplattform för högtalare.

Ny fas

Avgående vd Lena Wittbjer menar att LIP nu lämnar uppstartfasen och går in i en period där fokus är att bygga upp kundbas och utveckla plattformarna ytterligare.

– Eriks bakgrund från mobiltelefonbranschen och ledarskap från produktutveckling och interaktionsdesign betyder mycket för LIP och jag är övertygad om att bolaget kommer att utvecklas starkt under hans ledning, kommenterar Lena Wittbjer.

Senaste artiklarna

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.