Ett headset laddat för långresa

Headset Med diskret design hoppas Plantronics locka nya headsetanvändare med Voyager Edge. En positiv bieffekt är högre komfort för glasögonbärare än med tidigare modellsyskon.

Ett headset laddat för långresa

Plantronics modellnamn Voyager förknippar vi med headset som träs runt örat och har en rejäl mikrofonbom. Det gäller inte alls nya Voyager Edge som är en nättare och mindre iögonfallande skapelse. Headsetet kläms fast direkt i örat men vill man vara säker på att inte tappa det följer en minimal öronbåge med i paketet.

Enligt tillverkaren är Voyager Edge tänkt att tilltala dem som tycker att modellsyskonet Voyager Legend ser väl nördigt ut. Ljudet lär vara aningen sämre då mikrofonen hamnar längre bort från munnen men den mesta förlusten säger sig Plantronics dock ha kompenserat med ytterligare digital ljudbehandling och tre separata mikrofoner som ska hjälpa till att filtrera bort störande omgivningsljud.

Batterifodral ger extraström på resan

Precis som Voyager Legend har Edge sensorer som känner av om du har det på plats eller om det ligger på skrivbordet, i det senare fallet kan du svara genom att lyfta headsetet till örat.

Batteriet ger upp till sex timmars taltid eller en hel veckas väntetid. Medföljer gör också en kombinerat fodral och laddstation vars inbyggda batteri ger ytterligare 10 timmars taltid även om du inte har ett vägguttag i närheten.

Plantronics Voyager Edge får säljstart i början av april och kommer då att kosta omkring 1 100 kronor plus moms.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.