Ett knippe mobiler från Siemens

Under Cebit-mässan dök en rad nya telefoner upp från Siemens, som hade en mobilfri mässa i Cannes. SXG75 är Siemens första 3g-telefon och når Sverige till hösten. Dessutom har den tyska jätten tagit fram en ny stryktålig mobil.

Ett knippe mobiler från Siemens

SXG75 blir Siemens första 3g-telefon som når Sverige. Innanför skalet ryms funktioner som direktmeddelande och push to talk, ett gps-system, två-megapixelkamera och en cif-kamera för videotelefoni. Dessutom har mobilen fm-radio, mp3-spelare, e-post och bluetooth. Färgskärmen har 240 x 320 bildpunkter och visar 260 000 färger.

Siemens har också en ny stöttålig modell, M75. Den har en aluminiumkostym med gummidetaljer som klarar stänk, damm och stötar. Tft-skärmen visar 260 000 färger och bland funktionerna märks direktmeddelanden och push to talk.

Fler nyheter

Under Cebit-mässan presenterade Siemens ytterligare tre nya mobiltelefoner; CX75, CL75 och CF75, varav de två sistnämnda är så kallade snäckskalsmodeller. CX75 har en 1,3-megapixelkamera, mp3-spelare, push to talk och stödjer direktmeddelanden.

CL75 har en vga-kamera, push to talk, direktmeddelanden och en spegel i locket. CF75 har en något mer avancerad kamera och även den push to talk. Däremot fick inte mobilen direktmeddelande-funktioner. Den ska också ha någon slags virtuell assistent som kallas 3D-phonepilot, dock oklart vad den funktionen ska vara bra för.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.