Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

”Ett kontaktcenter kan vara igång hemifrån på någon dag”

Corona Kontaktcentret behöver hållas igång även under Corona-tider. Vi ställde tre frågor till Jesper Sjölander på Loxysoft om hur det ska gå till.

”Ett kontaktcenter kan vara igång hemifrån på någon dag”

Corona-krisen påverkar alla arbetsplatser. Inte minst de som jobbar med kundkontakt och ska kunna möta oroliga kunder som vill veta vad som händer med resebokningen, städningen av varuhuset eller kanske hur kommunens verksamhet kommer att fungera. Samtidigt som kontaktcentret ska kunna hantera att de anställda inte kan komma till jobbet på grund av karantän eller av oro för att bli smittade.

Jesper Sjölander är säljansvarig på Loxysoft och berättar att de har flera kunder som nu ställer om till att arbeta hemifrån. Han tycker att telefon är ett bra sätt att undvika närkontakt.

Hur ska man som kontaktcenterchef tänka kring att kunna hålla öppet i dessa tider med Corona-oron och behov att därmed kunna jobba på distans?

– Förutsatt att man har ett system som man kan logga in på hemifrån så är det viktigt att kunna följa vad som händer i realtid och vad varje agent gör just nu, trots att agenterna sitter utspridda. Möjlighet att kunna medlyssna och direktkommunicera med sin personal är också en förutsättning för att få en bra kvalité. Detta kan också kompletteras med gruppchat i exempelvis Microsoft Teams eller Slack. En tekniskt kunnig support hos sin systemleverantör är en trygghet vid sådana här omställningar, säger Jesper Sjölander.

Om möjligheten inte finns att hantera samtal och andra kanaler hemifrån idag, går det att på något sätt snabbt ställa om och få den möjligheten?

– Ja, det är fördelen med cloud-tjänster och särskilt med vår produkt Proconnect. Om det inte krävs alltför stora integrationer med andra system kan ett kontaktcenter med omnikanal vara igång på bara någon dag. Att ta hand om telefonikanalen kan gå ännu snabbare.

Får det här konsekvenser för teknikval i kundtjänst på längre sikt tror du?

– Vi har länge sett att branschen går mer mot webbaserade system. På sikt tror jag att det kommer bli alltmer vanligt att man anställer personal där de bor och inte bara de som bor nära ett kontor. Tekniken finns redan på plats, men Corona kan mycket väl leda till att den utvecklingen går snabbare.

Tipsa oss

Har du ett bra verktyg eller tjänst som kan underlätta för hemarbete nu i coronatider?

Tipsa oss på info@telekomidag.se

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation och telekombranschen.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter