Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

EU ångrar sig

EU Beslutsfattarna inom EU verkar ha svårt att bestämma sig och nu skrotas det kritiserade förslaget om fortsatta roamingavgifter.

EU ångrar sig

I juni nästa år slopas roamingavgifterna på mobil- och datatrafik inom EU – kanske. För i början av förra veckan meddelade EU vissa begränsningar och förbehåll i den fria roamingtrafiken var att vänta. Anledningen till detta var bland annat kritik från operatörer som varnade för permanenta ”roamare” som tecknar abonnemang i lågprisländer för att utnyttja dyrare trafik.

Beskedet att inskränka friheten fick den Europeiska konsumentorganisationen, Beuc, att starkt ifrågasätta EU-kommissionen för att de nu backade från vad de tidigare beslutat om. Och kanske det fick beslutsfattarna att tänka om. Bara några dagar efter förslaget på inskränkningar lades ett kort meddelande upp på EU-kommissionens hemsida där det framgår att ordförande Juncker har stoppat det kritiserade förslaget.

Ingen förklaring och inte heller något nytt datum för något nytt förslag finns angivet. I skrivande stund är det därför inte lätt att veta exakt hur det blir med roamingavgifterna nästa år.

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation och telekombranschen.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter