nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

EU-gemensam teknik effektiviserar Intrum

En Europagemensam plattform för kontaktcenter ska göra Intrum effektivare.
Målet är att få en bättre kundupplvelse genom att outsourca drift och utveckling.

  • Artikel annons 1

Kredithanteringsbolaget Intrum finns i dag i 24 länder i Europa och har 6 000 agenter. Och för att få till en bättre kundupplevelse har man ni valt att implementera en och samma kontaktcenter-plattform i hela företaget.
– Advania kommer att sköta applikationsdrift för hela Europa där drygt 6 000 anställda i kontaktcentren sömlöst kommer att kommunicera med privatpersoner och företag om deras sena betalningar. Dessutom går vi in som strategisk partner till Intrum och utvecklar kundtjänsten till att fungera på ett optimalt sätt i alla olika kanaler, det är ett nytt och roligt affärsinriktat steg för oss, säger Pär Lindström, kundansvarig för Communication Center på Advania.

Systemet används redan på vissa marknader, men nu ska alltså all Intrums kommunikation gå via det.
– Målet är att minimera antalet lösningar för våra kontaktcenter och att även outsourca utveckling och optimering av systemet. På så sätt kan vi spara pengar och fokusera på det vi är bra på, säger Juuso Rantasalo, affärsutvecklingschef Intrum.

Avtalet tecknades i februari och löper över tre år.

  • Annons 3

Fler nyheter

HPE ska ta ledningen inom lagring med nya Primera

Deras nya plattform sägs omdefiniera affärskritisk lagring – tack vare industrins mest avancerade ai och maskininlärning.
– Primera är självkörande, självläkande och självoptimerande, säger Stephan Andersson, Sverigechef för hybrid it på HPE, till Telekom idag.

Tieto och Evry går ihop

Analys

It-konsultbolagen Tieto och Evry slår sina påsar ihop. Tillsammans vill de bli en storspelare på den nordiska marknaden för digitalisering.

  • Annons 4

Teknikchefen: ”Varje stad borde ha en CTO”

Möjligheterna är här och tekniken är på plats. Men fortfarande är realisationen av den äkta smarta staden långt borta. Därför efterfrågar Ericssons teknikchef tydligare ledarskap.
– Den smarta staden är inte längre en vision, komersiella 5G system är redan här, säger Erik Ekudden.