EU-länder klarar inte nya telelagen

EU-kommissionen inleder rättsliga processer mot tio EU-länder som de anser har misslyckats med att införa den nya lagen om elektronisk kommunikation.

Klagomålen gäller Tyskland, Italien, Lettland, Malta, Nederländerna, Österrike, Polen, Portugal, Slovakien och Finland. EU-kommissionen anser att dessa länder inte har infört den nya lagen om elektronisk kommunikation fullt ut i sina nationella lagstiftningar. De anses därför hindra uppbyggnaden av en konkurrenskraftig sektor för elektronisk kommunikation inom EU. Ett av problemen är att nummerportabiliteten fungerar dåligt. Det gäller främst Litauen, Malta och Polen. Polen kritiseras också för att de har misslyckats med att ge alla sina medborgare en säker tillgång till larmnumret 112. EU-kommissionen kommer att fortsätta med sin granskning av hur medlemsländerna har lyckats med införandet av den nya telelagen.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.