EU-domstolen: Skype får inte heta Skype

UC Precis när Microsoft skyltat om Lync till Skype for Business kommer kallduschen: EU-domstolen har kommit fram till att Skype inte får heta Skype.

EU-domstolen: Skype får inte heta Skype

Det har bråkats om varumärket Skype i nästan tio år. Redan 2006 anmälde medieföretaget Sky, med tv-kanaler som Sky News, till EU:s varumärkesmyndighet OHIM eftersom de menade att Skype hade förstora likheter med deras eget varumärke och att det fanns risk för förväxling.

Sky fick gehör för sina anklagelser men Skype har överklagat myndighetens beslut två gånger med samma utslag och nu var det EU-domstolens tur att behandla ärendet. Domstolen går på OHIM:s linje och menar att det finns en risk för förväxling mellan varumärkena, rapporterar Dagens Nyheter.

Förutom att orden Sky och Skype bedöms som för lika så menar domstolen att molnformationerna i Skypes logotyp ytterligare förstärker intrycket eftersom de skapar associationer till ordet himmel, det vill säga Sky.

Att Skype sedan länge nästan blivit en synonym till att ringa över internet är inget som domstolen bryr sig om den slår fast att de båda varumärkena inte samexisterat tillräckligt länge för att det inte ska finnas risk för förvirring hos allmänheten.

Något snabbt namnbyte på Skype ser det trots domstolens beslut inte ut att bli. Microsoft är övertygade om att inte ingen förväxlar de båda namnen och tänker överklaga ännu en gång.

Senaste artiklarna

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde.