EU störst på bredband

EU har passerat Nordamerika när det gäller andelen bredbandsanslutna medborgare och är därmed den mest uppkopplade regionen i världen. Det visar de senaste siffrorna från DSL Forum.

Under årets första sex månaden anslöts 24,5 miljoner hem och företag runt om i världen till bredband. Bara i Europa ökade antalet bredbandsanslutna med drygt 8 miljoner. Detta innebär att 27 procent av EU-medborgarna nu har tillgång till fast internet. Därmed har EU passerat Nordamerika som den bredbandstätaste regionen.

I Sverige är 1,47 miljoner bredbandskunder, vilket innebär att 16 procent av den svenska befolkningen har tillgång till en snabb lina. Av dessa har 14,73 procent någon form av dsl-anslutning. Totalt sett hamnar Sverige därmed på tionde plats över de bredbandstätaste länderna i världen. Listan toppas av Sydkorea där drygt 25 procent av befolkningen är uppkopplad. USA är till antalet den största bredbandsnationen i världen med 38,2 miljoner anslutna, en andel på 13 procent.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.