Här är de europeiska städerna med bäst mobilt bredband

Mobilnät Oslo toppar listan över de europeiska storstäder som erbjuder bäst mobilt bredband för semesterfirare enligt en undersökning från Ookla.

Här är de europeiska städerna med bäst mobilt bredband

Företaget Ookla är känt för sin tjänst Speedtest, som används för att mäta prestanda för internetuppkopplingar. Nu har man släppt en lista med 50 platser i Europa som rankas utifrån kvaliteten på mobilt bredband för semesterfirare. Listan är uppdelad i fyra olika kategorier: storstäder, strandliv, kulturella sevärdheter och skogsutflykter.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Telekom idag premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Tillgång till vår digitala Premium-tjänst om professionell kommunikation.
  • Nischade nyhetsbrev för Professional och Contact Center.
  • Få tillgång till alla avsnitt i vår utbildnings-tv om Teams, SD-Wan och Chattbotar.
  • Sex papperstidningar om året med tydligt fokus på Telekom-branschens viktigaste frågor.
Redan prenumerant?

Inte helt oväntat placerar sig de skandinaviska länderna högt upp på listan. Oslo hamnar på förstaplatsen i kategorin “stora städer” med en genomsnittlig nedladdningshastighet på 156,99 Mpbs under det andra kvartalet 2022. Stockholm hamnar på andraplatsen med hastigheten 136,74 Mbps och Köpenhamn klockar in på 133,16 Mbps. Därefter följer Lissabon och Helsingfors. Den som besöker Istanbul får vara beredd på att internetprestanda inte är de bästa – enligt Ookla ligger nedladdningshastigheten på knappt 37 Mbps i den turkiska huvudstaden.

Kategorin “strandliv” visar att Biarritz i Frankrike är ett lämpligt resmål om du vill surfa snabbt från stranden. Här var den genomsnittliga nedladdningshastigheten hela 155,65 Mbps. Även Kroatien, Bulgarien och Portugal hamnar högt upp på listan. Italienska Amalfi och Cefalu ligger däremot inte lika bra till utan hamnar i botten av listan.

När det gäller städer med kulturella sevärdheter sticker Tromsö i Nordnorge ut med hela 252,52 Mbps. Det är mer än dubbelt så snabbt som tvåan Amsterdam och tio gånger snabbare än de värden som Florens och Yerevan visar upp.

ookla

Senaste artiklarna

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.