Europa missar vassare HTC One

Mobiltelefoner HTC:s senaste toppmodell One M9 kommer i en ytterligare vässad version, One M9+, med större skärm och ny fingeravtrycksläsare. Men den kan vi titta i stjärnorna efter.

Europa missar vassare HTC One

Såväl Europa som Nordamerika kan känna sig helt blåsta på HTC One M9+. Ingen av marknaderna finns med i tillverkarens lanseringsplaner utan istället är det först Kina och sedan andra, gissningsvis asiatiska marknader som får ta del av den vässade toppmobilen. Jämfört med vanliga One M9 har skärmen växt från 5 till 5,2 tum och därtill fått högre upplösning, 2K istället för vanlig full-hd.

Huvudkameran är också en annan. I den vanliga M9 hade lösningen med en extra lins för att skapa bättre djup i bilderna, som först dök upp i förra årets modell One M8, fått stryka på foten för en mer konventionell kamera men i One M9+ är de dubbla kameralinserna tillbaka. Det är inte heller bara synliga saker som skiljer modellerna åt, HTC har faktiskt bytt ut Snapdragon 810-processorn som sitter i M9 mot ett chip från Mediatek.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.