Europa nästa för Netadmin

Industrifonden går in som ny delägare i Netadmin Systems som utvecklar mjukvara för automatisering av affärs- och driftprocesser i bredbandsnät. I finansieringen på totalt 40 miljoner kronor deltar också den tidigare delägaren Eqvitec Technology Fund III. Pengarna ska användas till bolagets internationella expansion, främst i Europa.

Europa nästa för Netadmin

Företagets produkt, NETadmin, är ett helautomatiskt system för bredbandsnät och har en sextioprocentig marknadsandel i Sverige.

Systemet innebär stora fördelar för både användare och nätägare. Användaren kan via en portal själv välja vilka bredbandstjänster hon vill ha och få direkt tillgång till dem. Man kan t ex välja internetleverantör eller ta ett tillfälligt abonnemang på en viss TV-kanal. För nätägaren innebär systemet halverade driftkostnader och/eller möjlighet att hantera mångdubbelt fler abonnenter med befintlig personalstyrka. Samtidigt skapar systemet värdefull flexibilitet när det gäller att koppla in nya tjänsteleverantörer och lansera nya tjänster.

– Sverige är med sina 155 stadsnät ett föregångsland. Allt fler stads- och fastighetsnät växer nu i snabb takt fram över hela världen, varför Netadmin Systems med sin starka position på hemmamarknaden har synnerligen gynnsamma förutsättningar för en internationell expansion, säger Anders Lindén, vd i Netadmin Systems. Bara under första halvåret har vi tecknat flera viktiga leveransavtal i bland annat Schweiz, England och Norge.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.