Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Europeisk uc-leverantör ska fortsätta växa

Affärer Den europeiska uc-leverantören Firstcom Europe vill fortsätta växa med fler förvärv. Nu tar man in 300 miljoner kronor för att nå målen.

Europeisk uc-leverantör ska fortsätta växa

Firstcom Europe finns i Sverige, Storbritannien, Tyskland, Danmark och Polen. Man har tagit sig in på de flesta marknader genom att köpa bolag, bland annat Nortech Telecom i Sverige som nu är ett dotterbolag i koncernen.

– Denna finansiering kommer ta Firstcom till nästa nivå i sin utveckling och ge nödvändig finansiering för vidare expansion. Firstcomgruppen värderar högt den erfarenhet som vår svenska verksamhet besitter och ser oss som en förebild inom gruppen avseende digitalisering av marknaden samt avancerade molnlösningar, säger vd Pontus Blom.

De 300 miljonerna ska användas till nya förvärv på befintliga marknader, samt för att refinansiera befintliga lån. Investeringen görs av Kartesia.

Firstcom har utvecklat en uc-plattform för små och medelstora företag. Den innehåller rösttjänster, onlinechatt, videokonferenser, skärmdelning och SIP-accesser.

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter