Connect23 Professional

En heldag med inspiration och fördjupning

Framtidens kommunikation med fokus på samarbete, ai och kontoret

Digitaliseringen med hjälp av artificiell intelligens är nyckeln för en framgångsrik verksamhet idag - och du når dit genom att välja rätt strategier och rätt lösningar. Höstens Connect23 Professional bjöd på inspiration för framtidens professionella kommunikation, nätverkande och en välfylld utställning.

Connect23 Professional

8 november 2023 08:00 - 17:00
Stockholmsmässan, T-delen
Från 7 990 kr
Exkl. moms

Digitaliseringen med hjälp av artificiell intelligens är nyckeln för en framgångsrik verksamhet idag – och du når dit genom att välja rätt strategier och rätt lösningar. Ta chansen att utveckla dina möjligheter att skapa framtidens professionella kommunikation genom att vara med på denna inspirerande heldag med fantastiska talare, bra nätverkande och en välfylld utställning.

Inspirerande förmiddag

Vi inleder dagen med tre föreläsare som ger sitt perspektiv på framtidens kommunikation, digitalt samarbete och den snabbt växande ai-tekniken. Artificiell intelligens påverkar vardagen allt mer på våra arbetsplatser och under hela dagen på Connect23 Professional har vi ett ai-perspektiv.

Våra talare visar upp alla möjligheter för att få till riktigt vass kommunikation – både internt på kontoret och i hybridvärlden. Sedan avslutar vi förmiddagen med en paneldebatt där vi får ihop alla perspektiv till en helhet.

Fördjupande eftermiddag med egna val

Under eftermiddagen kommer du kunna välja mellan två spår att fördjupa dig inom, välj mellan modern kommunikation eller modernt kontor . På varje spår kommer fem talare att ge dig konkreta tips på hur du får din verksamhet att utvecklas.

Connect23 Professional hölls 8 november 2023. Aktuella event från Telekom idag hittar du här.

Program

 • 08:00 - 08:45

  Registrering med frukostmacka och utställning

  Innan programmet startar är du välkommen att registrera dig. Vi bjuder på kaffe och en smörgås! Passa på att upptäcka våra 29 utställare.
 • 08:45 - 09:00

  Välkomna!

  T2

  Kalle Anrell Moderator

  Gabriel Nilsson Sidekick, till vardags reporter på Telekom idag.

  Kalle Anrell, som är moderator för dagen, inleder programmet tillsammans med Telekom idags reporter Gabriel Nilsson.
 • 09:00 - 09:45

  Framtidens möjligheter med ai

  T2

  Henrik Byström Grundare, Ai-labbet

  Artificiell intelligens är orden på allas läppar just nu. En av Sveriges ledande experter på ai-tekniken är Henrik Byström som efter många år på Microsoft nu driver egna bolaget Ai-labbet. Här spanar han in möjligheterna med tekniken - och vilka genv ...se merägar du kan ta för att få ut tekniken i din verksamhet. ...se mindre
 • 09:45 - 10:20

  Här är framtidens kommunikation

  T2

  Mats Plahn 5g- och edge-expert, Fujitsu

  Mats Plahn från Fujitsu berättar om de senaste trenderna för professionell kommunikation. 5g, edge-computing, artificiell intelligens, automatisering är några av ämnena. Dessutom berättar han om sina tankar kring 6g.
 • 10:20 - 10:30

  Presentation av utställarna

  T2

  Kalle Anrell Moderator

  Varje utställare får 10 sekunder på sig att fånga ditt intresse från scenen i en klassisk hisspitch.
 • 10:30 - 10:55

  Förmiddagspaus med kaffe och mingel

  Fyll på med kaffe och fika medan du minglar med besökare och utställare. Passa också på att tävla i dagens tävling!
 • 10:55 - 11:30

  Så skapar ni framtidens kontor

  T2

  Helene Lidström Arbetsplatsstrateg , Castellum

  Hybridarbetet börjar att bli norm. Heléne Lidström från Castellum ger dig konkreta verktyg på hur ni kan skapa ett kontor som medarbetarna längtar till och inte behöver bli tvingade tillbaka till. Dessutom delar hon med sig av sina spaningar kring fr ...se meramtidens kontor. ...se mindre
 • 11:30 - 11:50

  Paneldebatt: kommunikation och samarbete i framtiden

  T2

  Helene Lidström Arbetsplatsstrateg , Castellum

  Mats Plahn 5g- och edge-expert, Fujitsu

  Niklas Olsson Hellström Head coach, Exobe

  Vi samlar ihop förmiddagens spaningar i de mest spännande frågeställningarna. I panelen ingår Helene Lidström, Mats Plahn och Niklas Olsson Hellström.
 • 11:50 - 13:00

  Lunchpaus i utställningen

  Nu är det dags att fylla på med lite lunch som serveras i utställningen på entre-plan. Ta också chansen att vara med i vår tävling.
 • 13:00 - 16:00

  Spårval: modern kommunikation

  T5
  Modern kommunikation är ett brett spår, där telefoni och samarbetsverktyg är de primära ingredienserna. Här kommer fem talarpunkter ge dig fördjupad kunskap om ditt ämnesområde. Spåret modereras av Kalle Anrell.
 • 13:00

  Molnväxeln redo även för storföretag

  T5

  Tor Blomdell Produktansvarig, Telavox

  Därför är molnväxeln redo för storföretagen. Telavox Tor Blomdell berättar om utvecklingen på marknaden där även de som är ute efter mer avancerad telefoni idag börjar välja lösningar i allmänna moln. Här är sakerna du ska tänka på om du går från onp ...se merrem till molnväxel. ...se mindre
 • 13:30

  Så går Stockholm stads utrullning av Zoom

  T5

  Håkan Axtelius Vd Visualised

  I januari i år blev det officiellt att Stockholm Stad kommer att använda sig av Zoom X som samarbetslösning. Den svenska Zoom-leverantören Visualised har varit med i projektet från början. Vd Håkan Axtelius berättar om bakgrunden, utrullningen och fr ...se meramtiden för samarbetslösningen i huvudstaden. ...se mindre
 • 14:00

  Eftermiddagspaus med mingel

 • 14:30

  Fem bästa exemplen på Teams-telefoni

  T5

  Linus Cansby Teams-expert, Exobe

  Teams-experten Linus Cansby hjälper företag och verksamheter att få ut maximalt av sin telefoni-lösning i Microsoft Teams. Här har han samlat på sig fem riktigt vassa exempel från verkligheten.
 • 15:00

  Talarpunkt från Audiocodes: Lyft produktiviteten i möten till nästa nivå

  T5

  Mattias Österberg Nordenchef Audiocodes

  Vad hände med anteckningarna från mötet i våras? Skickade du protokollet till alla som var med i mötet? Jag fastnade i ett annat samtal och hade inte möjlighet att logga in på mötet. Kan du uppdatera mig? Detta är frågor som vi alla hör för ofta och ...se mersom tar tid att besvara. Tänk om det fanns ett verktyg som kunde hjälpa till att hålla reda på detta. Som själv kunde summera anteckningar, göra ett sammandrag av vad som diskuterades och dessutom hålla koll på vilka uppgifter som fördelades. Kom och lyssna på en vision som vi alla skulle ha nytta och glädje av och som skulle göra arbetslivet lite lättare. Vad är önskedrömmar och vad går att lösa redan idag? ...se mindre
 • 15:30

  Paneldebatt: ai i kommunikationen

  T5

  Fredrik Karlsson Mitel

  William Ridderström Customer Success Manager, Microsoft

  Tor Blomdell Produktansvarig, Telavox

  Kalle Anrell Moderator

  Ai är suerphett och hjälper till med allt fler uppgifter. Vad ska vi använda den smarta tekniken till i vår kommunikation. Vår panel med Fredrik Karlsson, William Ridderström och Tor Blomdell diskuterar vad som finns idag - och vad man skulle vilja a ...se mernvända ai till de kommande åren. ...se mindre
 • 13:00 - 16:00

  Spårval: Modernt kontor

  T6
  Även Kontoret är ett brett spår där mötesrum, nätverk och mobilnät är de primära ingredienserna. Här kommer fem talarpunkter ge dig fördjupad kunskap om ditt ämnesområde. Spåret modereras av Gabriel Nilsson.
 • 13:00

  Wifi eller 5g till företaget?

  T6

  Oscar Bexell Konsult, Bwireless

  Under det senaste decenniet har ett stort skifte skett i hur vi förhåller oss till uppkopplade enheter i enterprisemiljö. Det som drivit utvecklingen är bland annat förflyttning av tjänster till molnet, nya typer av affärsmodeller inom inte minst IoT ...se mer, hybrida arbetssätt och applikationer kopplade till Industri 4.0. Kraven på säkerhet och tillgänglighet ökar hela tiden, och en vanlig frågeställning är om man som företag ska välja Wifi eller 5g som accessprotokoll för sin it- respektive ot-miljö. I detta pass tittar vi på praktiska skillnader, utmaningar och möjligheter med dessa alternativ. ...se mindre
 • 13:30

  Ericsson om möjligheterna med dedikerade nät

  T6

  Thomas Noren Chef privata nät, Ericsson.

  Thomas Noren som är chef för privata 5g-nät hos Ericsson berättar om möjligheterna med dedikerade nät, delar med sig av spännande use-case som företaget varit inblandade i och om framtida användningsområden för den senaste nätverkstekniken.
 • 14:00

  Eftermiddagspaus med mingel

  Besök utställningen och ta en kopp kaffe eller te.
 • 14:30

  Alla möjligheter att utnyttja ai på kontoret

  T6

  Nina Rapp Affärsområdeschef, Microsoft

  William Ridderström Customer Success Manager, Microsoft

  Artificiell intelligens kommer i allt fler tjänster för både den personliga arbetsytan och för kontorets olika delar. Microsofts Nina Rapp och William Ridderström berättar med praktiska exempel hur deras kunder använder ai-tekniken för att skapa en s ...se mertörre effektivitet. ...se mindre
 • 15:00

  Paneldebatt: ai i mötesrummet

  T6

  Elin Strindmark Ansvarig smart arbetsliv, Telia

  Annie Petersson Konsult digitala möten, Exobe

  Gabriel Nilsson Sidekick, till vardags reporter på Telekom idag.

  Artificiell intelligens kan göra våra möten bättre. Här samtalar Elin Strindmark från Telia och Annie Petersson från Exobe om för- och nackdelar med att låta tekniken hjälpa oss i mötesrummet.
 • 15:30

  Talarpunkt från partner: HP | Poly

  T6

  Christoffer Engelin Systems Engineer, HP | Poly

  Arbetet är inte längre en plats, det är någonting man gör. Christoffer från HP | Poly går igenom vanliga fallgropar i den hybrida arbetsplatsen och vilka lösningar som finns för att komma runt dem.
 • 16:00 - 16:15

  Eftermiddagspaus med mingel

  Fyll på med kaffe och fika medan du minglar med besökare och utställare i dagens sista paus. Ta sista chansen att vara med i dagens tävling!
 • 16:15 - 16:35

  Paneldebatt: fyra operatörer om utmaningar och möjligheter

  T1

  Per Stigenberg CTO, Tre

  Sara Kebert nätexpert och ansvarig för nätmoderniseringen/5G-utrullningen, Telenor

  Tobias Larsson Chef för företagsaffären, Telia

  Stefan Trampus Affärsområdeschef för företagsmarknaden, Tele 2

  Vi samlar fyra representanter från de största svenska operatörerna för ett samtal om dagens utmaningar och möjligheter. Vilka 5g-tjänster är viktigast och hur ser operatörerna på användningen av ai?
 • 16:35 - 17:05

  Hur får vi med oss våra medarbetare?

  T1

  Thomas Dimming Ledarskapscoach och konsult

  I detta pass går Thomas Dimming igenom grunderna, och fallgroparna, kring att få med sig medarbetare på en förändringsresa utifrån forskningen om motivation, engagemang och välmående.
 • 17:05 - 17:10

  Sammanfattning och prisutdelning

  T1

  Kalle Anrell Moderator

  Gabriel Nilsson Sidekick, till vardags reporter på Telekom idag.

  Dagens moderatorer sammanfattar de viktigaste lärdomarna från dagens alla föreläsare. Dessutom avslutas dagen med prisutdelning efter dagens tävlingar.
 • 17:10 - 18:15

  Post Connect

  Stanna kvar, connecta, mingla och sammanfatta dagen tillsammans med oss efter en inspirerande dag på Connect23 Professional.

  Vi bjuder på dryck och tilltugg, känd dj på stora scenen samt roliga saker att göra som att spela pingis eller kasta gris.

Talare

Huvudprogram

Henrik Byström

Grundare, Ai-labbet

Helene Lidström

Arbetsplatsstrateg , Castellum
Har tidigare haft ledande positioner i företag som Tele2, Icon Medialab och Finnair, men också ansvarat för Microsofts omställning till ett aktivitetsbaserat arbetsätt. I sin roll som arbetsplatsstra ...se merteg har hon hjälpt Ica och SPP, som båda fått utmärkelsen världens bästa kontor av företaget Leesman. ...se mindre

Mats Plahn

5g- och edge-expert, Fujitsu
Mats Plahn är global chef för affärsutveckling och innovation inom området 5g och Edge på Fujitsu. Mats är grundare av flera företag inom telekomsektorn och har haft flera ledande befattningar i föret ...se merag som Philips, SAAB, Sigma, Trio och som senior managementkonsult inom strategi och affärsutveckling. ...se mindre

Fredrik Karlsson

Mitel
Fredrik Karlsson har arbetat med en rad olika kunder, inklusive kommuner, regioner nationellt samt med internationella uppdrag. Under 20 år har Fredrik byggt upp en expertis inom områdena Unified Comm ...se merunications och Customer Experience. ...se mindre

Nina Rapp

Affärsområdeschef, Microsoft

William Ridderström

Customer Success Manager, Microsoft

Elin Strindmark

Ansvarig smart arbetsliv, Telia
Elin Strindmark har det senaste åren lett Telias team för Smart arbetsliv. Elin har jobbat på Telia i olika ledande befattningar sedan 2009.

Oscar Bexell

Konsult, Bwireless
Oscar Bexell har drygt 20 års erfarenhet från allt inom trådlösa, trådade och mobila nät. Han har arbetat som tekniskt säljstöd, utbildare, med produktutveckling, affärsutveckling och som lösningsarki ...se mertekt på bolag som Ericsson, Atea och Telia Cygate. De senaste åren har han framför allt fokuserat på privata 5G-nät och IT-säkerhet, och hjälper företag att bygga säkra IoT-, IT- och OT-nät. ...se mindre

Annie Petersson

Konsult digitala möten, Exobe
Annie Petersson är expert på digitala möten och har en bred erfarenhet från branschen där hon nu nu jobbar på Exobe (tidigare Uclarity). Tidigare har hon bland annat varit på Informationsteknik Scandi ...se mernavia. ...se mindre

Thomas Dimming

Ledarskapscoach och konsult

Tor Blomdell

Produktansvarig, Telavox

Håkan Axtelius

Vd Visualised

Linus Cansby

Teams-expert, Exobe

Mattias Österberg

Nordenchef Audiocodes

Thomas Noren

Chef privata nät, Ericsson.
Thomas Noren har arbetat på Ericsson i mer än 25 år och haft flera ledande positioner på bolaget. Idag är han chef för privata 5g-nät hos telekomjätten.

Christoffer Engelin

Systems Engineer, HP | Poly
Christoffer Engelin arbetar som teknisk presale hos HP | Poly. Med en teknisk bakgrund inom nätverk, videokonferens och andra digitala kommunikationslösningar har han en bred kännedom av vad marknaden ...se mer behöver och vilka möjligheter framtidens hybrida arbetsplats erbjuder. ...se mindre

Per Stigenberg

CTO, Tre

Sara Kebert

nätexpert och ansvarig för nätmoderniseringen/5G-utrullningen, Telenor

Tobias Larsson

Chef för företagsaffären, Telia

Stefan Trampus

Affärsområdeschef för företagsmarknaden, Tele 2

Niklas Olsson Hellström

Head coach, Exobe
Niklas är expert på mobilitet, uc och ett modernt arbetssätt. Han har även ett förflutet som strategikonsult och har de senaste 15 åren startat och drivit egna bolag och jobbar idag som Head coach på ...se merExobe. ...se mindre

Kalle Anrell

Moderator
Chefredaktör på Telekom idag mellan 2017 och 2023. Idag förlagsredaktör på Telekom idags ägare Pauser Media.

Gabriel Nilsson

Sidekick, till vardags reporter på Telekom idag.