Evolve2 65 är bra på nästan allt – utom att sitta kvar

Test Jabra Evolve2 scorar bra i alla kategorier vi testar: mikrofoner, ljud, bullerdämpning och räckvidd. Problemet är dock att de inte alltid sitter kvar på huvudet.

Evolve2 65 är bra på nästan allt – utom att sitta kvar

Under våren har Jabra släppt en ny serie av headsets för kontorsarbetare som växlar mellan att behöva fokusera och att jobba mycket tillsammans. Evolve2-serien har tre varianter, från 40 med sladd till trådlösa 65 och värstingen 85 med aktiv bullerdäpning, så kallad anc.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Telekom idag premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Total tillgång till alla guider och tester
  • Premiumnyheter med de senaste trenderna
  • Fullt fokus på att du ska göra rätt kommunikationsval
  • Tryckt magasin med sex nummer om året
Redan prenumerant?

Vi börjar med att testa mellanvarianten Evolve2 65 och även om det finns bekymmer med lurarna så är det till stora delar en positiv upplevelse.

Med hjälp av usb-dongeln Jabra Link 380 får man mycket bra räckvidd med 65:an. Upp till 30 meter ska inte vara något problem, och i mitt hemmakontor har jag inga problem med avbrott i täckningen trots kakel och cementväggar där wifi får bekymmer.

Ljudet i mikrofonerna är också bra, det finns två i bommen på höger sida och en i högra luren. Jag har faktiskt sällan fått så mycket beröm för rent ljud som under detta test.

Vi har testat stereo-varianten med dubbla lurar och ljudet i högtalarna är klart med bra bas och diskant. Funkar utmärkt att lyssna på musik medan du jobbar – och de läcker inte speciellt mycket så du behöver inte hålla igen på volymen i ett öppet landskap.

Eftersom lurarna har passiv bullerdämpning som fungerar så stänger man effektivt ute världen utan att man behöver maxa volymen för att höra vad samtalspartnern säger.

Fakta och betyg

Jabra Evolve2 65

Typ: On-earlur med bom.
Fungerar med: Dator, smartphone och tablet.
Anslutning: Bluetooth 5.0 och/eller usb-dongel som medföljer.
Vikt: 176 gram.
Mikrofon: 3 stycken som är ljudavskärmande.
Färg: Svart eller beige.
Övrigt: Kan kopplas ihop med Jabras app för fler inställningsmöjligheter, till exempel olika inställningar beroende på musiktyp. Certifierade för bland annat Teams, Skype for business, Cisco, Avaya med flera.
Cirkapris: 2100 kr.

Betyg: 7,6
Prestanda: 8
Kvalitet och design: 8
Användarvänlighet: 7
Innovation: 8
Prisvärde: 7

En annan viktig del är batteritiden och här har Jabra lyckats väldigt bra. En laddning som tar cirka 90 minuter ger 37 timmars användning vilket är väldigt bra. Under den första veckan jag använde behövde jag inte ladda det, medan jag under den andra veckan använde den medföljande ställningen vars enda funktion är att ladda batteriet och hjälpa till att hålla reda på lurarna. Då hade jag ständigt över 90 procents laddning.

Skulle du lyckas ladda ur batterierna så räcker 15 minuters laddning för att få 8 timmars ny bruktid.

Som många nya kontorsprodukter just nu så kommer Evolve2 65 med en Teams-knapp på den högra hörluren som later dig kola av notifieringar i Teams eller hoppa in i möten om du är inloggad i Microsofts plattform. Dessutom är den certifierad för de flesta andra stora plattformar som Cisco, Mitel och Avaya.

Så till sist det som inte har fungerat speciellt bra. Jabra har i Evolve2 65 valt en design där lurarna är lite lätt vinklade framåt, samtidigt som kuddarna är mjuka och sköna och inte sitter åt speciellt hårt. Det gör att när jag lutar mig framåt sitter inte lurarna kvar på mitt huvud utan glider av framåt.

När jag frågar Jabra om det är något som det går att göra något åt så är svaret nej. Det är en gränsdragning kring hur hårt lurarna ska sitta åt för att de ska vara bekväma att använda länge.

Det är möjligt att en person med mer hår än mig får de att sitta kvar längre på huvudet. Men det har inte jag kunnat testa.

Priset då? Just nu får du betala ungefär 2100 för en variant utan ställning (vilket du klarar dig bra utan). Det finns betydligt billigare headsets på marknaden, men jag tycker ändå att det är relativt prisvärt med tanke på vad du får om du har hår. Det här är ett headset som går att använda både professionellt och privat – om du står ut med att ha en bom när du inte är på kontoret.

Senaste artiklarna

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation.
Just nu begränsat erbjudande!