Evry + IBM = sant

Bransch Evry och IBM har inlett ett samarbete på den nordiska marknaden. Samarbetet omfattar bland annat gemensamma utvecklingsprojekt, leveransmodeller och gemensam paketering av mobila applikationslösningar.

Under onsdagen bjöd Evry in till Mobility Day för tionde året i rad. Utöver trendspaningar och intressanta praktikfall presenterade man också ett fördjupat samarbete med IBM, där representanter från de båda företagen symboliskt skakade hand på scenen. Syftet med samarbetet är att genom gemensammma utvecklingsprojekt, leveransmodeller och paketeringar av mobila apllikationslösningar, stärka sin positiion på den nordiska marknaden. Evry pekar på att det nya samarbetet kan ge ännu mer kraft åt den starka utveckling inom mobilitet som företaget sett under de senaste åren.

– Mobilitet i kombination med cloud-tjänster kommer att förändra hur företag och myndigheter arbetar och hur vi gör affärer mellan företag och konsumenter. Det här innebär att vi förstärker vår väl framskjutna position inom mobilitet och får en kraftfull, nära samarbetspartner som kan tillhandahålla spjutspetsteknologi, säger Niclas Ekblad, Sverigechef på Evry.

De båda företagen pekar ut ett antal områden man planerar att samarbeta inom. Lösningar för sjukvård nämndes på scenen vid flera tillfällen och man verkar se en stor potential inom den branschen. Andra områden som man satsar på är bland annat molntjänster som är optimerade för mobilitet och att kunna erbjuda komplett livscykelhantering företags befintliga mobila applikationer.

– I många företag finns ett stort behov av att förenkla övergången till ett enklare och mer mobilt arbetssätt som också möter kraven på tillväxt och kostnadseffektivitet. Tillsammans med IBM ökar vi nu vår kapacitet att erbjuda mobila applikationslösningar i absolut framkant, säger Robin Blomquist, Commercial officer på Evry Mobility.

 

 

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.