Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Evry gör satsning på Facebook at Work

Molntjänster Konsultbolaget Evry börjar rulla ut Facebooks kommunikationstjänst Facebook at Work till sina 6 000 anställda i sommar. Företaget hoppas minska det interna mailandet, men utan att anställda ska behöva lära sig något nytt.

Konsultföretaget Evry har bestämt sig för att börja använda Facebook at Work som sin interna kommunikationstjänst uppger Computer Sweden. Med Facebooks kommunkationstjänst hoppas Evry minska det interna mailandet och samtidigt få en bättre internkommunikationstjänst utan inlärningskurva.

Facebook at Work är, som namnet antyder, ett Facebook för att kommunicera internt för företag. Tjänsten har flera års utveckling bakom sig och var egentligen tänkt att lanseras redan förra året, men ännu har ingen officiell lansering skett. Utvalda företag som visat intresse för tjänsten har däremot fått möjlighet att testa den i Facebooks pilotprojekt.

Evry har testat Facebook på företaget i liten skala sedan i mars, men nu har de alltså valt att rulla ut kommunikationsplattformen till hela företaget.

– Vi vill ha den här dynamiska samlingspunkten som behövs för ett företag som finns på 50 platser, säger Magnus Mühlenbock, CTO på Evry, till Computer Sweden.

Evry har letat efter en ny internkommunikationstjänst under en period. Bland annat har Microsofts Yammer testats, men det som vägde över till fördel för Facebook at work är just att alla känner igen det sedan innan.

– Folk förstår intuitivt vad det är. Vi behöver inte skicka ut en manual och berätta hur de använder Facebook, säger Magnus Mühlenbock.

Omkring 60 000 företag världen runt har anmält intresse för Facebook at Work och endast ett fåtal har fått chansen att testa det. Enligt Facebook ska tjänsten lanseras skarpt senare i år, men utan att nämna något datum.

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation och telekombranschen.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter