Excitor säkrar appar på anställdas enheter

En ny komponent i Excitor DME v4 låter nu även företagsdata och appar köras säkert på de anställdas mobila enheter utan att inkräkta på privatlivet.

Excitor säkrar appar
på anställdas enheter

Excitors mobila säkerhetslösning DME (Dynamic Mobile Exchange) har nått version 4 och bjuder nu förutom ett omarbetat användargränssnitt på bredare stöd för att skydda företagsdata i byod-sammanhang, det vill säga när anställda använder sina privata mobila enheter i arbetet.

DME Secure Container har tidigare skyddat e-posten och med en ny komponent kallad Appbox ska även företagsdata och appar på enheten hållas säkra utan att inkräkta på användarens egna appar eller data. Det möjliggör användning av exempelvis Sharepoint eller Sap på de privata enheterna utan att känslig data ska kunna falla i fel händer.

Appbox är en så kallad hybrid container som med hjälp av html5 och javascript låter appen köras i en skyddad miljö utan att någon data läcker ut. Det ska även gå att anropa interna webbsidor från enheten på ett säkert sätt utan att någon vpn-anslutning behöver upprättas.

Precis som tidigare finns möjligheten att på distans rensa bort känslig data om enheten skulle tappas bort eller bli stulen.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.