Extern antenn vässar mottagningen

Smarteq har tagit fram tre nya varianter på externa antenner som kan förbättra mottagningen till ditt mobila bredband.

Extern antenn vässar mottagningen

Det är den svenska antennspecialisten Smarteq som lanserar de nya paketlösningarna. De ska vara enkla att installera och använda, enligt företagets teknikchef Mattias Hellgren.

– Med en extern antenn får man i de flesta fall bättre täckning och en mer stabil uppkoppling där överföringskapaciteten inte varierar så mycket utan ligger på en hög och jämn nivå, säger han.

Tre olika paket

Det portabla antennpaketet är framför allt avsett för dem som kopplar upp sig från tillfälliga platser. Paketet innehåller bland annat en magnetfotsantenn och ett sugfotsfäste med jordplan, för montering på exempelvis en fönsterruta. Den kan anslutas antingen till en router eller usb-modem och ger en signalförstärkning med 2,15 dBi. Pris: 800 kronor inkl moms.

Båt/husvagnspaketet bygger på en Smartdisc-antenn med inbyggt jordplan för fastmontage. Antennen är IP67-klassad, dvs damm- och vattentät. Signalförstärkningen ligger på drygt 2 dBi och paketet kostar 1100 kronor.

Huspaketet är tänkt för fast installation utomhus på såväl fritidshus som permanentboende. Det innehåller en riktantenn för montering med väggfäste eller antennmast. Riktantennen ger en signalförstärkning med 11 dBi. Priset för paketet ligger på 1500 kronor.

Senaste artiklarna

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde.