F-Secure firar 20 år

F-Secure har vuxit rejält sedan starten 1988, då under namnet Data Fellows. Idag är man en etablerad aktör och innovatör inom mobil- och internetsäkerhet. I Sverige har företaget funnits sedan år 2000, i början främst med inriktning mot företagsmarknaden. Sverige har visat sig lämpligt som testmarknad för många av F-Secures produkter. Sverige var till exempel första marknaden för företagets konsumentprodukter.

– För 20 år sedan var det ingen som anade hur viktigt det skulle bli med säkerhet på datorer. Marknaden har förändrats snabbt och ställt oss inför en rad utmaningar. Vi är stolta över att ha kunnat erbjuda våra kunder snabba, trygga och innovativa lösningar under denna tidsperiod, och vår målsättning är att fortsätta i samma anda, säger David Treiberg, Sverigechef vid F-Secure.

Finsk framgångssaga

Företaget noterades 1999 på OMX Nordic Exchange i Helsingfors och har sedan dess varit ett av branschens snabbast växande börsnoterade företag. Företaget har gått i bräschen för affärsmodellen säkerhet som tjänst och är i dag en branschledande leverantör av säkerhet i tjänsteform via internet- och mobiloperatörer. F-Secure har idag fler än 160 samarbetspartners för sina säkerhetstjänster världen över.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.