Få företag redo för byow

byod Glöm byod, nu börjar bring your own wearables ta plats. Få it-organisationer säger sig vara helt redo för att kunna hantera de uppkopplade prylarna.

81 procent av it-beslutshavar i en undersökning gjord av ISACA anser att bring your own wearables är en större säkerhetsrisk för företaget än vad byod är. Dessutom anser majoriteten att deras företag inte är redo för att hantera alla de uppkopplade prylarna som de anställa inom kort förväntas använda sig av, även på jobbet.

För stora risker

It-cheferna förstår nyttan för wearables i privatlivet. Men 35 procent av de som svarat anser att riskerna överskyggar nyttan när det kommer till företaget. Nästan hälften anser att de uppkopplade prylarna utgör ett ökande säkerhetshot.

Det som gruppen dock ser som de största fördelarna är ökad effektivitet, bättre tjänster och förbättrad kundnöjdhet.

Ingen policy

Det finns en stor osäkerhet om hur implementationerna ska ske. Kanske är det riskmedvetenheten som ligger och gnager i bakhuvudet, eller osäkerhet: 35 procent av de som tillfrågats är osäkra och kan inte säga om wearables kommer ha positiva eller negativa effekter.

Policys är det väldigt skralt om, endast 11 procent säger sig ha en policy för wearable-prylar.

Undersökningen är gjord av ISACA, en intresseorganisation inom it-området (som har 600 medlemmar även i Sverige). Totalt svarade 1 646 it-beslutsfattare på enkäten från hela världen, även Europa.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.