Få it-företag med på tillväxtlista

Ahrens & Partners har för 12:e året i rad presenterat en tillväxtlista över Sveriges lönsammaste och mest snabbväxande företag. Endast 6 av 44 företag kommer från it-världen.

Ahrens & Partners och Svenska Dagbladet har för 12:e året i rad presenterat Tillväxtlistan över Sveriges lönsammaste, snabbast växande företag. Årets Tillväxtlista presenterar 44 snabbväxare i Sverige. Av dessa är endast sex it-företag. Detta kan jämföras med 2000 års Tillväxtlista som innehöll 23 it-företag av totalt 39 snabbväxare.

Minskningen beror på internetbubblan under slutet av 90-talet. Spåren ses tydligt på Tillväxtlistan, successivt har it-bolagen blivit färre och färre de senaste fem åren. Investerare har tagit tillbaka sina pengar för att satsa på de mer traditionella och trygga branscherna.

It-företagen på årets lista är Generic Swedan AB (6:e plats), Infotiv AB (23:e plats), Qbranch AB (24:e plats), Syntronic (26:e plats), Dustin AB (27:e plats) och Extenda AB (31:e plats).

– De it-företag som ridit ut stormen har haft en uthållighet och förmåga att stå på egna ben som imponerar. En långsiktighet, som förhoppningsvis inspirerar och utmanar andra företag och koncerner till att stärka tillväxtkraften att nomineras till kommande års listor, säger Thomas Ahrens grundare av Ahrens & Partners.

Ahrens definition på tillväxtföretag är ett företag som under de senaste sex åren haft en genomsnittlig lönsam omsättningsökning på minst 25 procent, har minst 60 anställda och en omsättning på minst 60 miljoner kronor.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.