Facebook satsar på VR-möten – lanserar Horizon Workrooms

Samarbete Inte på samma geografiska plats – men väl i samma rum. Facebook har nu lanserat Horizon Workrooms där kollegor ska kunna arbeta sida vid sida tack vare VR.

Facebook satsar på VR-möten – lanserar Horizon Workrooms

Det närmar sig snart två år sedan corona tog ett stadigt tag om världen. Och i tider där olika former av videotjänster armbågas om kunder med hjälp av nya funktioner – kliver nu även Facebook in med en nyhet.

Deras Horizon Workrooms är en virtuell mötesplats där företag kan samlas. I dessa arbetsrum så kan man som användare modifiera hur rummen ska se ut, samt vilka typer av whiteboards och dylikt du ska ha i det.

Det hela är en förlängning av sociala media-jättens satsning på VR, vilket då innebär att man måste ha ett VR-headset.

I det klipp som man släppt visas hur ett arbetsrum är uppbyggt för att efterlikna ett gammalt hederlig mötesrum där alla deltagare sitter runt ett bord.

”Horizon Workrooms är utvecklat för att förbättra ditt teams möjlighet att sammarbeta, kommunicera samt ses på distans. Oavsett om det handlar om att brainstorma, arbeta på ett dokument eller att rita upp en idé på en whiteboard – eller bara för att få en bättre konversation som flyter mer naturligt”, skriver Facebook i en pressrelease.

Senaste artiklarna

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde.