Facebook vill också ta hand om mobilbetalningar

Mobilbetalningar Ännu en jätte ger sig in på den stekheta marknaden för betalningar via mobilen. Facebook ser en stor potential att kapa åt sig fin bit av kakan.

Marknaden för olika typer av mobila betallösningar verkar inte kylas av. Jättar som Apple, Google och Samsung har alla på kort tid presenterat egna varianter. Och nu är det alltså dags för Facebook, som tänker göra det möjligt för den dryga halv miljard användare av Messenger-appen att snabbt och enkelt skicka pengar mellan varandra. Facebook meddelade under tisdagen att användare, efter att de anslutit sitt kontokort (Visa eller Mastercard), bara behöver skriva in ett dollartecken i en konversation för att få upp alternativet att utföra en transaktion.

Med tanke på hur många användare Facebook har, så borde man ha ett visst försprång gentemot konkurrenter. Dock ska tilläggas att bara ungefär hälften av alla alla som loggar in på det sociala nätverket via en mobil enhet gör det med hjälp av Messenger-appen. Facebook hoppas därför att betaltjänsten ska få fler att ladda ner och använda appen. Facebook menar att man redan hanterar mer än en miljon transaktioner på sin webbplats varje dag. Man planerar att använda många av de säkerhetsfunktioner man byggt upp kring betaltjänster i nätverket sedan 2007.

Potentialen är som sagt närmast oöverträffad, allt fler människor sköter all mer kommunikation genom Facebook och andra nätverk. Dessutom köpte man för en tid sedan chat-appen Whatsapp med ytterligare en halv miljard användare, dock är det oklar om betaltjänsten ska rullas ut även där. Funktionen kommer att bli tillgänglig för Ios- och Android-användare under de kommande månaderna.

Senaste artiklarna

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde.