Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Facebooks satsning – ger sig in i videobranschen

Video Från perifer – till fokusområde. Videotjänster har sedan coronapandemin slog till ökat enormt. Nu ska Facebook kapa till sig en bit av den kakan och lanserar nu en ny tjänst kallad Messenger Rooms.

Facebooks satsning – ger sig in i videobranschen
Foto: Facebook

Med mer än 1,3 miljarder användare är Facebook messenger en av världens mest använda app för att chatta. Och räknar du in Facebook-ägnda Whatsapp – är den siffran närmare tre miljarder.
Men i det förändrade landskap som nu råder vill företaget vrida till sitt erbjudande och därför introduceras en funktion i Messenger som kallas Rooms.

I ett blogginlägg skriver Facebook att användare nu ska kunna skapa ett eget rum direkt via Messenger eller på Facebook och sedan bjuda in folk till ett möte. Varje rum kan hålla upp till 50 personer och tydligen ska du inte ens behöva ha ett Facebook-konto för att kunna ansluta (framgår inte om du måste ha Messenger).
Framöver ska man även kunna skapa motsvarande rum från Instagram Direct, Whatsapp och Portal – dock i lite mer begränsade grupper.
Just kors-plattforms-funktion är viktigt med tanke på att allt fler trafik sker mellan olika appar.

Företag har sagt att lanseringen kommer att ske de kommande veckorna, men inte specificerat närmare om när vi kan väntas få se det hela live.

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation och telekombranschen.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter