Får miljonkontrakt för smart IoT-lösning

Haltian Snart kommer offentliga toaletter att vara uppkopplade. Finska IoT-tillverkaren Haltian har fått miljonorder för över 100 000 enheter.
Deras lösning ska spara pengar och påverka vilka shoppingcentrum vi väljer.

Får miljonkontrakt för smart IoT-lösning

När man talar om att digitalisera papper så tänker kanske många sig att man ska ersätta skrivpapper med datorer. Men i fallet Lindström rör det sig om något helt annat. Företaget är ett av Europas större textilföretag och levererar bland annat pappershanddukshållare till offentliga toaletter.
Nu har man tecknat avtal med IoT-tillverkaren Haltian om att få dessa hållare uppkopplade.
Totalt rör det sig om över 100 000 enheter samt en driftdatatjänst.

Effektivisera arbetet

Tillsammans har företagen skapat en tjänst de kallar ”Flowability Smart Washroom Service”. Den ska hjälpa Lindströms kunder att hålla koll på sina utrymmen, minska spillet samt kanalisera arbetsflödet på bästa sätt.

Tjänsten ska installeras i köpcentra, sjukhus och andra offentliga utrymmen – och där kommer man att mäta handduksförbrukningen i realtid.

– Hur rena toaletterna är påverkar vilket shoppingcentrum vi väljer och främjar även handeln, säger Satu Haikarainen, chef för Service Concept på Lindström.

En snabbt växande verksamhet

Lösningen baseras på Haltians IoT-plattform ”Thingsee”. Denna kompletteras med enheter med plg&play-stöd, tjänster för anpassning samt livscykeltjänster. Sammantaget ska det här ge kunderna en smidig övergång mellan idéer och kommersiell verksamhet.

– Eftermontering av trådlösa sensorer på befintliga företagstillgångar och processer är en snabbt växande verksamhet. Vi har nu fler än 25 aktiva testinstallationer i hela världen inom alltifrån tillverkning till tillgångsspårning och fastighetsförvaltning. Vårt växande enhets- och tjänsteutbud är en bra utgångspunkt för att bygga nya IoT-lösningar. Vi kan utan problem anpassa hela plattformen – från enkel applikationsutveckling till utveckling av en helt skräddarsydd sensorenhet, säger Pasi Leipälä, vd för Haltian.

 

Senaste artiklarna

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde.