Fasttv in i allians med danska A+

Den svenska ip-tv-operatören Fasttv.net och A+ bildar en bredbandsallians. Alliansen ska sätta fart på konkurrensen om bredbands- och tv-kunderna i Danmark.

Genom alliansen med Fasttv.net, som är ett dotterbolag till Skycom, kan A+ nu förutom tjänsterna, internet och telefoni erbjuda tv till antenn- och bostadsföreningar. Fasttv i sin tur kan nu utöver ip-tv erbjuda internet och telefoni under produktnamnen Fastnet och Fastphone till energibolagens fibernätskunder.

– Vi har under en längre tid upplevt en ökande efterfrågan från medlemsföreningarna efter ett alternativ till tv-leveranserna från branschens gamla aktörer. Därför är det mycket positivt att vi nu kan erbjuda möjligheten att Fasttv levererar tv-kanaler till föreningarna via våra backbone och fibernät. På det sättet kompletterar vi våra tjänster till att bli ett fullständigt triple-play i föreningarna, säger Henrik Lind, vd för A+.

A+-koncernen startade år 2000 med företaget Arrowhead, numera A+ Arrownet, och gick från ganska få anställda till att i 2005 ha 85 anställda och en omsättning på 93.8 miljoner danska kronor.

Skandinavisk strategi

För Fasttv innebär avtalet med A+ att bolaget får tillgång till kapacitet på A+ rikstäckande backbone och kan därmed nå ut till alla relevanta fibernät hos energibolagen.

– Med Fasttvs skandinaviska närvaro och centraliserade produktionsapparat har bollen nu på allvar kommit i rullning i konkurrensen och till fördel för kunderna i energibolagens nät. Samtidigt säkerställer vi i samarbetet med A+ att våra internet- och telefoniprodukter har högsta kvalitet och fungerar med ett bakomliggande tjänsteapparat som idag hanterar över 47 000 befintliga kunder, säger Claus Michael Drastrup, vd för Fasttv.net A/S.

Det var i april i år som förvärvade det svenska bredbandsbolaget Skycom köpte Fasttv från Bonnier. Enligt Stephan Guiance, nordisk vd för Fasttv, är alliansen med A+ i Danmark en viktig del av bolagets skandinaviska partnerstrategi.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.