Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Fasttv in i allians med danska A+

Den svenska ip-tv-operatören Fasttv.net och A+ bildar en bredbandsallians. Alliansen ska sätta fart på konkurrensen om bredbands- och tv-kunderna i Danmark.

Genom alliansen med Fasttv.net, som är ett dotterbolag till Skycom, kan A+ nu förutom tjänsterna, internet och telefoni erbjuda tv till antenn- och bostadsföreningar. Fasttv i sin tur kan nu utöver ip-tv erbjuda internet och telefoni under produktnamnen Fastnet och Fastphone till energibolagens fibernätskunder.

– Vi har under en längre tid upplevt en ökande efterfrågan från medlemsföreningarna efter ett alternativ till tv-leveranserna från branschens gamla aktörer. Därför är det mycket positivt att vi nu kan erbjuda möjligheten att Fasttv levererar tv-kanaler till föreningarna via våra backbone och fibernät. På det sättet kompletterar vi våra tjänster till att bli ett fullständigt triple-play i föreningarna, säger Henrik Lind, vd för A+.

A+-koncernen startade år 2000 med företaget Arrowhead, numera A+ Arrownet, och gick från ganska få anställda till att i 2005 ha 85 anställda och en omsättning på 93.8 miljoner danska kronor.

Skandinavisk strategi

För Fasttv innebär avtalet med A+ att bolaget får tillgång till kapacitet på A+ rikstäckande backbone och kan därmed nå ut till alla relevanta fibernät hos energibolagen.

– Med Fasttvs skandinaviska närvaro och centraliserade produktionsapparat har bollen nu på allvar kommit i rullning i konkurrensen och till fördel för kunderna i energibolagens nät. Samtidigt säkerställer vi i samarbetet med A+ att våra internet- och telefoniprodukter har högsta kvalitet och fungerar med ett bakomliggande tjänsteapparat som idag hanterar över 47 000 befintliga kunder, säger Claus Michael Drastrup, vd för Fasttv.net A/S.

Det var i april i år som förvärvade det svenska bredbandsbolaget Skycom köpte Fasttv från Bonnier. Enligt Stephan Guiance, nordisk vd för Fasttv, är alliansen med A+ i Danmark en viktig del av bolagets skandinaviska partnerstrategi.

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter