Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

FastTV laddar Teracoms bredbandsnät med ip-tv

Teracom öppnar sitt bredbandsnät för ip-tv från FastTV. Inom kort går man ut med ett erbjudande till 500 000 kunder.
Genom det här viktiga avtalet räknar FastTV med att under året kunna nå närmare en miljon svenska hushåll under 2007.

Redan i våras testade ett antal hushåll i Värmland ip-tv från FastTV i Teracoms bredbandsnät. Testet blev framgångsrikt och parterna tog steget till en kommersiell lansering.

Nu är ett heltäckande avtal undertecknat och FastTV blir den första operatören att leverera ip-tv i Teracoms bredbandsnät.

– Vi räknar med att inom kort kunna erbjuda ip-tv till hushåll i de områden vi byggt bredbandsnät, vilket innebär cirka 500 000 hushåll i framför allt Värmland, Dalarna, Jämtland och Sörmland, med försäljningsstart i Dalarna, säger Ulf Gustafsson, försäljningsdirektör på Teracom.

Nå en miljon

FastTV har hittills nått 200 000 hushåll med sin infrastruktur, och med Teracoms 500 000 når företaget närmare 700 000 hushåll. I takt med Teracoms utbyggnad av sitt nät kommer FastTV under 2007 att kunna nå närmare en miljon hushåll med iptv.

Samarbetet mellan FastTV och Teracom betecknas av parterna som en viktig milstolpe på den svenska tv-distributionsmarknaden. Andra distributionsnät är oftast knutna till en bestämd teleoperatör. Teracom däremot bygger konkurrensneutrala bredbandsnät med flera tjänsteleverantörer. Teracoms kunder bör med andra ord i framtiden få flera tv-leverantörer att välja mellan, vid sidan av FastTV.

Viktigt komplement

– För Teracom är ip-tv ett viktigt komplement till vår traditionella distribution av radio och tv via marknätet. Vi tror att framtidens tv-tittande går från fast till rörlig, från bestämd tid till min tid och från programtablå till min tablå och det ligger helt i linje med vår position som Sveriges första medieoperatör, säger Ulf Gustafsson.

Stephan Guiance, vd för FastTV, tror att rörlighet och interaktivitet blir allt viktigare i framtiden. Konsumenterna kommer att vilja ha tillgång till sina tv- tjänster även på sin pc och mobiltelefon.

– Framtidens tv kommer att innebära valfrihet på kundernas villkor på ett helt annat sätt än idag. Avtalet med Teracom är ett stort steg mot detta, säger han.

Fakta

Erbjudandet i korthet

• FastTV kommer förutom ett stort antal tv-kanaler att erbjuda sina kunder 5 e-postadresser, spamfilter och virusscanning och hemsidesutrymme.

• De tjänstealternativ som för närvarande kan levereras i Teracoms nät är ip-tv med internetsurfning på upp till 24 Mbit/s, 8 Mbit/s, 2 Mbit/s alternativt 0,5 Mbit/s.

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter